Werktijdverkorting in de horeca; wat is het en wanneer krijg je het?

Bij buitengewone omstandigheden zoals het coronavirus kunnen werkgevers een beroep doen op de Werktijdverkortingsregeling. De werktijdverkorting is bedoeld voor situaties waarin tijdelijk minder werk beschikbaar is door een buitengewone omstandigheid zoals het coronavirus. Als jouw aanvraag tot werktijdverkorting wordt goedgekeurd kun je de werkuren van jouw werknemers verminderen. De aanvraag wordt gedaan bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Jij zal als werkgever conform de arbeidsvoorwaarden moeten blijven uitbetalen. Zodra de periode van de vergunning voorbij is, doe je een melding bij het UWV voor een WW-uitkering. Het UWV zal daarna aan jou als werkgever uitkeren.

De ontheffing wordt verleend vanaf de datum waarop de aanvraag is ingediend. Wacht dus niet te lang. De vergunning geldt maximaal 6 weken en kan telkens verlengd worden. De werknemer ontvangt het volledige salaris. De uitkering van het UWV bedraagt in principe 70%.

Voorwaarden

  1. Het bedrijf is getroffen door een bijzondere situatie. In dit geval het coronavirus.
  2. Het bedrijf verwacht voor een periode van minimaal 2 tot maximaal 24 kalenderweken minstens 20% minder werk te hebben. Voor de horeca geldt dat door de gedwongen sluiting in principe 100% minder werk zal zijn.
  3. Oproepkrachten met een nul-urencontract en uitzendkrachten hebben geen recht op werktijdverkorting. Uiteraard geldt hetzelfde voor zzp-ers.

Werktijdverkorting in de horeca direct aanvragen

Wij helpen je bij het aanvragen van een werktijdverkorting. Je moet als werkgever rekening houden met veel regels. Om vertraging te voorkomen helpen we je bij het versnellen van het proces.

Wat kunnen wij doen?

  • Helpen bij het voorbereiden van de aanvraag en de melding bij het UWV.
  • Mogelijke risico’s in kaart brengen die voor jouw specifieke geval gelden.

Vul onderstaande gegevens in of bel naar 06-48602740. Wij bespreken meteen de mogelijkheden.

Contactgegevens

Wij Zijn Arbeidsrecht